Autorijles bij De Streekrijschool

Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst in het verkeer . Toch gaat het niet alleen over je eigen veilige toekomst in het verkeer, maar ook over de veiligheid van alle andere weggebruikers.

Het is belangrijk dat je het voertuig leert beheersen, dat je de verkeersregels toe kunt passen, maar dat je ook in staat bent om de fouten of onkunde (denk aan kinderen in het verkeer) van andere weggebruikers op te vangen.

Bij De Streekrijschool leert je een goed verkeersinzicht te ontwikkelen en de juiste beslissingen te nemen. Het bezit van een rijbewijs is de weg naar volwassenheid.

De eerste rijles

Eindelijk is het dan zover: De langverwachte droom kan van start gaan. Op de afgesproken tijd verschijnt de lesauto voor de deur. Na een korte kennismaking met je instructeur stap je in de auto, nog wel even op de passagiersstoel. Er wordt naar een rustig plekje gereden en dan mag je op de bestuurdersstoel plaats nemen . Dit doen we omdat de eerste uitleg voor de deur, met publiek om je heen, je alleen maar zenuwachtig maakt.

Na uitleg over in- en uitstappen, het afstellen van de stoel, spiegels en uitleg over alle controlelampjes op het dashboard, mag je starten. Je instructeur laat je zien hoe de verlichting en de richtingaanwijzers werken. Hierna wordt uitgelegd hoe het gaspedaal werkt en mag je gaan rijden, je gaat kennis maken met het karakter van de auto .

De verdere opbouw van de opleiding

De rijlessen worden opgebouwd volgens een methodische aanpak. Dat wil zeggen: Telkens wanneer je een lesonderdeel goed beheerst, wordt er overgestapt naar het volgende lesonderdeel. Het is duidelijk dat je als leerling niet alles in één keer goed kan doen, daarom gaan we stap voor stap verder, waarbij telkens het voorgaande wordt herhaald.

Je Leskaart

Op je leskaart wordt aangetekend hoe een les verloopt en wordt het lesdoel voor de volgende rijles aangegeven. De leskaart neem je mee naar huis. Het voordeel hiervan is dat je jezelf thuis kunt voorbereiden op je volgende praktijkles. Zoek je lesdoel op in onze iTheorie en bereid je voor.
Dit bespaart lestijd in de auto, dus geld.

Uiteraard is het ook belangrijk om direct met je theorie te beginnen. Daar bieden wij diverse mogelijkheden voor.

Beginnen met lessen als je 16,5 bent?

Je mag vanaf 16,5 jaar beginnen met het volgen van autorijlessen en als je er klaar voor bent, mag je een tussentijdse toets afleggen.
Vanaf je 17e verjaardag mag het rij-examen afgelegd worden waarna je tot je 18e verjaardag onder begeleiding van een eigen gekozen coach/begeleider zelfstandig mag gaan rijden.

Begeleid rijden (2toDrive) wordt heel veel gedaan! Bij De Streekrijschool ben je ook hiervoor aan het juiste adres.

Geef je snel op dan kun je aan de slag!

2toDrive

Een Gezondheisverklaring is verplicht!

Als je de eerste rijlessen achter de rug hebt is het verstandig om in te loggen op de website van het CBR .
Het is voor iedere kandidaat verplicht een gezondheidsverklaring in te vullen voordat een praktijk-examen aangevraagd kan worden.
Hierop worden een aantal vragen gesteld over uw gezondheid.

Indien je denkt dat je op een vraag met JA te moeten antwoorden dan volgt er, vanuit het CBR, een oproep voor een geneeskundige keuring en mogelijk een rijtest.
Twijfelt je over een ja/nee antwoord, neem dan contact op met onze rijschool voor advies.
Dit ter voorkoming van misverstanden.
Let op: Een gezondheidsverklaring is één jaar geldig en is voor eigen rekening.