Faalangstexamen

Kandidaten met faalangst kunnen een speciaal faalangstexamen afleggen. De speciale aanpak heeft een gunstige invloed op de prestatie tijdens het rijexamen. De examinator die dit examen afneemt is erin gespecialiseerd om mensen zich met faalangst te begeleiden. Het examen duurt 80 minuten .

Time-out

Tijdens het faalangstexamen is er voldoende tijd om je op je gemak te voelen. Slaat de spanning onderweg toch toe dan kan je een time-out vragen , de examinator kan hier zelf ook tussendoor voor kiezen als hij denkt dat je dat nodig hebt.

Rijvaardigheidseisen

Dit rijexamen wordt wel beoordeeld op dezelfde ‘rijvaardigheidseisen’ als bij het reguliere examen. Je moet tenslotte nog steeds op een veilige manier aan het verkeer deelnemen en dat moet je laten zien.

Wel of geen faalanst?

Bijna iedereen is zenuwachtig voor een examen. Door die zenuwen kan je soms zelfs beter presteren. Sommige mensen zijn extreem zenuwachtig maar dat hoeft nog geen faalangst te zijn. Er is sprake van faalangst als je door de druk van dat uurtje bezwijkt, een black-out krijgt of fouten maakt die je tijdens je lessen nooit hebt gemaakt. De rijschool kan je hier prima in adviseren.