Autorijles bij De Streekrijschool

Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst in het verkeer. Toch gaat het niet alleen over je eigen veilige toekomst in het verkeer, maar ook over de veiligheid van alle andere weggebruikers.

Het is belangrijk dat je het voertuig leert beheersen, dat je de verkeersregels toe kunt passen, maar dat je ook in staat bent om de fouten of onkunde (denk aan kinderen in het verkeer) van andere weggebruikers op te vangen.

Bij De Streekrijschool leer je een goed verkeersinzicht te ontwikkelen en de juiste beslissingen te nemen. Het bezit van een rijbewijs is de weg naar volwassenheid.De eerste rijles

  Eindelijk is het dan zover: de langverwachte droom kan van start gaan. Op de afgesproken tijd verschijnt de lesauto voor de deur. Na een korte kennismaking met je instructeur stap je in de auto, nog wel even op de passagiersstoel. Er wordt naar een rustig plekje gereden en dan mag je op de bestuurdersstoel plaats nemen. Dit doen we omdat de eerste uitleg voor de deur met publiek om je heen alleen maar zenuwachtig maakt.

Na uitleg over in- en uitstappen, het afstellen van de stoel, spiegels en uitleg over alle controlelampjes op het dashboard, mag je starten. De instructeur laat je zien hoe de verlichting en de richtingaanwijzers werken. Hierna wordt uitgelegd hoe het gaspedaal werkt en mag je gaan rijden, je gaat kennis maken met het karakter van de auto.

De verdere opbouw van de opleiding

De rijlessen worden opgebouwd volgens een methodische aanpak. Dat wil zeggen: telkens wanneer je een lesonderdeel goed beheerst, wordt er overgestapt naar het volgende lesonderdeel. Het is duidelijk dat een leerling niet alles in één keer goed kan doen, daarom gaan we stap voor stap verder, waarbij telkens het voorgaande wordt herhaald.

Op de leskaart wordt aangetekend hoe een les verloopt en het lesdoel voor de volgende rijles wordt aangegeven. Het voordeel hiervan is dat een leerling zich kan voorbereiden op de volgende praktijkles.

Uiteraard is het ook belangrijk om theorielessen te volgen. Daar bieden wij diverse mogelijkheden voor.

Beginnen met lessen als je 16,5 bent?

Jongeren mogen vanaf 16,5 jaar beginnen met het volgen van autorijlessen en als ze er klaar voor zijn, mogen ze een tussentijdse toets afleggen.
Vanaf hun 17e verjaardag mag het rij-examen afgelegd worden waarna ze tot hun 18e onder begeleiding van een eigen gekozen coach/begeleider zelfstandig gaan rijden.

Begeleid rijden (2toDrive) wordt heel veel gedaan! Bij De Streekrijschool ben je ook hiervoor aan het juiste adres.

Het is eindelijk zover!
Onze regering heeft besloten dat iedereen die 16,5 jaar is mag beginnen aan autorijles!
Geef je snel op dan kun je aan de slag!

2toDrive

Een Gezondheisverklaring is verplicht!

Als u de eerste rijlessen achter de rug heeft is het verstandig om in te loggen op de website van het CBR.
Sinds 01-11-2017 is iedere kandidaat verplicht een  gezondheidsverklaring te invullen voordat een praktijk-examen aangevraagd kan worden.
Hierop worden een aantal vragen gesteld over uw gezondheid.

Indien u denkt op een vraag met JA te moeten antwoorden dan volgt er, vanuit het CBR, een oproep voor een geneeskundige keuring.
Twijfelt u over een ja/nee antwoord, neem dan contact op met onze rijschool voor advies.
Dit ter voorkoming van misverstanden.