Duizenden geslaagden tijdens de afgelopen 40 jaar
Logo Streekrijschool

Aanvragen examen

Het aanvragen van je rijexamen bij het CBR wordt geregeld door de rijschool. Voorafgaand aan de aanvraag moet je hier als leerling/kandidaat officieel ZELF toestemming voor geven middels een machtiging met je DigiD op mijn.cbr.nl. Het benodigde nummer van De Streekrijschool is 5255U2.

Heb je nog geen DigiD? Vraag deze aan via www.digid.nl/aanvragen 

Door de machtiging via je DigiD worden je gegevens automatisch opgenomen in het reserveringssysteem van het CBR. De door jou verstrekte machtiging is een jaar geldig. Hierdoor worden je persoonsgegevens beschermd en kunnen er geen fouten gemaakt worden. Zodra de rijschool een tussentijdse toets of examen voor je heeft gereserveerd bij het CBR of (indien mogelijk) verschoven, ontvang je per e-mail een bevestiging.

Let op dat je tijdig een gezondheidsverklaring hebt ingevuld op de website van het CBR.

 

Theorie-examen

Na het volgen van je theoriecursus is het tijd om theorie-examen te doen. Dit examen wordt afgenomen in Schelluinen, Barendrecht of elders in Nederland.

Praktijkexamen

In overleg met je instructeur wordt bepaald wanneer het tijd is om het rijexamen aan te vragen. Het examen wordt afgenomen in Dordrecht.

Examen doen

Het doel waar we heel de rijopleiding naartoe werken is: het rijexamen . Examens voor het rijbewijs doen we in Nederland bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) . Het CBR beoordeelt de rijvaardigheid, vakbekwaamheid en medische geschiktheid van aanstaande bestuurders. Het CBR geeft geen rijbewijzen af, maar stuurt een digitale verklaring naar de gemeente, waar het rijbewijs aan kunt vragen.

Tussentijdse toets

Tijdens je rijopleiding, op ongeveer 75% van het gewenste examen niveau, kun je een tussentijdse toets doen, zeg maar een soort tentamen.

Faalangst examen

Kandidaten met faalangst kunnen een speciaal faalangstexamen afleggen.

NO examen

Als je binnen vijf jaar vier keer bent gezakt voor het CBR-praktijkexamen, is er een andere mogelijkheid om examen te doen.