Duizenden geslaagden tijdens de afgelopen 40 jaar
Logo Streekrijschool

Faalangstexamen

Kandidaten met faalangst kunnen een speciaal faalangstexamen afleggen. De speciale aanpak tijdens dit examen heeft een gunstige invloed op de prestatie. De examinator die dit examen afneemt is gespecialiseerd om mensen met faalangst te begeleiden. Het faalangstexamen duurt 80 minuten.

Time-out

Tijdens het faalangstexamen is er voldoende tijd om je op je gemak te voelen. Slaat de spanning onderweg toch toe, dan kan je een time-out vragen. De examinator zelf kan tussendoor ook kiezen voor een time-out als hij/zij denkt dat de kandidaat dat nodig heeft.

Rijvaardigheidseisen

Een faalangstexamen wordt nog steeds beoordeeld op dezelfde ‘rijvaardigheidseisen’ als bij een regulier rijexamen. Je moet tenslotte nog steeds op een veilige manier aan hetzelfde verkeer kunnen deelnemen.

Wel of geen faalangst?

Bijna iedereen is zenuwachtig voor een examen, dit is heel normaal. Sommige leerlingen presteren zelfs beter onder spanning. Extreme spanning hoeft nog geen faalangst te zijn. Er is sprake van faalangst als je door de druk van de spanning bezwijkt, een black-out krijgt of fouten maakt die je tijdens je lessen nooit zou maken. De rijschool en je rijinstructeur kunnen je hier prima in adviseren.