Duizenden geslaagden tijdens de afgelopen 40 jaar
Logo Streekrijschool

Veelgestelde vragen

Op dit moment is er geen wachtlijst. Alleen … het CBR heeft nog steeds achterstanden, volg de media hierover. Soms ontstaat bij de rijschool wel eens een wachtlijst. Maar doordat we met een team instructeurs werken, is er een vlotte doorstroming binnen onze rijschool. Het is belangrijk om vroegtijdig in te schrijven. De leerlingen worden ingedeeld op volgorde van inschrijving.
Na ontvangst van het inschrijfformulier wordt er zo snel mogelijk contact opgenomen en zoveel mogelijk informatie verstrekt. Hierna gaan we afspraken maken.

Dat hangt af van het soort leerling dat je bent. Onderstaande indeling kan een richtlijn zijn voor het aantal lessen. Uiteraard is dit geen garantie.

Type leerling

Aantal autorijlessen

Wonderkind

10 tot 15 lessen

Vlotte leerling

15 tot 30 lessen

Gemiddelde leerling

30 tot 45 lessen

Onervaren leerling

45 tot 50 lessen

Nee, dat is het voordeel van meer instructeurs. Bij langdurige uitval van een rijinstructeur vangen de collega’s de lessen op.

Een goede instructeur is nooit streng! Wel heel duidelijk. Je instructeur helpt je op een pedagogische manier en geduldig door de leerstof heen en leid je op tot een veilige bestuurder. En als je slaagt, zijn wij ook geslaagd!

Nee, dit is abnormaal en komt bij onze rijschool absoluut niet voor. Onze instructeurs zijn opgeleid en ervaren en weten hoe leerlingen op een positieve manier op te leiden en te bemoedigen. Lukt iets soms niet, geen zorg gewoon door trainen totdat het wel lukt. Of: even laten bezinken en het de volgende keer weer oppakken.

Nee, wij vinden het heel belangrijk dat de lessen goed verlopen en tevreden leerlingen in het bezit van het rijbewijs de rijschool verlaten. Natuurlijk er kan altijd van instructeur gewisseld worden.

Nee, veel wisselen van instructeurs werkt nadelig op de ontwikkeling van de vaardigheden van de leerling. Elke leerling wordt ingedeeld bij een vaste instructeur. Het kan voorkomen tijdens o.a. ziekte en/of vakanties dat een andere instructeur tijdelijk de lessen overneemt, dit na overleg met de leerling.

Ja natuurlijk. Als een leerling graag een second opinion wil, dan staan alle instructeurs daarvoor klaar.

Ja, al onze rij-instructeurs zijn constant bijgeschoold en gecertificeerd volgens de wettelijke voorschriften voor rij-instructeurs.
De instructeurs van De Streekrijschool lopen hierin zelfs voorop!

Jazeker, al onze instructeur zijn extra bijgeschoold om aan alle mensen rijles te kunnen geven.

Heb je een andere vraag?

We proberen de veel gestelde vragen zo actueel mogelijk te houden. Staat je vraag hier niet bij? Neem contact met ons op! We helpen je graag.