Veel gestelde vragen

Is er een wachtlijst? 

Soms wel eens. Maar doordat we met meer instructeurs werken is er een vlotte doorstroming binnen onze rijschool. Het is belangrijk om vroegtijdig in te schrijven. De leerlingen worden op volgorde van inschrijving aan het werk gezet.
Na ontvangst van het inschrijfformulier wordt er zo snel mogelijk contact opgenomen en zoveel mogelijk informatie verstrekt. Hierna gaan we afspraken maken.


Hoeveel lessen heb ik nodig?

Dat hangt af van het soort leerling dat je bent. Onderstaande indeling kan een richtlijn zijn voor het aantal lessen. Uiteraard is dit geen garantie.

Type leerlingAantal autorijlessen
Wonderkind8 tot 15 lessen
Vlotte leerling15 tot 20 lessen
Gemiddelde leerling20 tot 35 lessen
Onervaren leerling35 tot 50 lessen


Mijn instructeur is afwezig, stoppen nu ook mijn lessen? 

Nee, dat is het voordeel van meer instructeurs. Bij langdurige uitval van een rijinstructeur vangen de collega’s de lessen op.

Ik hoorde dat de rij-instructeur zijn geduld kwijt raakte en zijn leerling stevig aanpakte, is dat normaal?

Nee, dit is abnormaal en komt bij onze rijschool absoluut niet voor. Onze instructeurs zijn opgeleid en ervaren en weten hoe leerlingen op een positieve manier op te leiden en te bemoedigen. Lukt iets soms niet, geen zorg gewoon door trainen totdat het wel lukt. Of: even laten bezinken en het de volgende keer weer oppakken. 

Het klikt niet met mijn rij-instructeur, moet ik nu een andere rijschool zoeken?

Nee, wij vinden het heel belangrijk dat de lessen goed verlopen en tevreden leerlingen in het bezit van het rijbewijs de rijschool verlaten. Natuurlijk er kan altijd van instructeur gewisseld worden.

Krijg ik bij elke les een andere instructeur? 

Nee, veel wisselen van instructeurs werkt nadelig op de ontwikkeling van de vaardigheden van de leerling. Elke leerling wordt ingedeeld bij een vaste instructeur. Het kan voorkomen tijdens o.a. ziekte en/of vakanties dat een andere instructeur tijdelijk de lessen overneemt, dit na overleg met de leerling.

Is het mogelijk om tussendoor een keer bij een andere instructeur te rijden?

Ja natuurlijk. Als een leerling graag een second opinion wil, dan staan alle instructeurs daarvoor klaar.

Als ik examen moet doen en de leswagen van mijn instructeur het laat afweten, of als er afgezegd wordt door ziekte, vakantie of schade aan de auto, gaat mijn examen dan niet door?

Het examen gaat altijd door! Bij ons staat er altijd een reserveauto klaar!


Zijn de rij-instructeurs van De Streekrijschool op de hoogte van alle nieuwste veranderingen?

Ja, al onze rij-instructeurs zijn constant bijgeschoold en gecertificeerd volgens de wettelijke voorschriften voor rij-instructeurs. De instructeurs van De Streekrijschool lopen hierin zelfs voorop!                           

Heb je nog meer vragen en staat je vraag er niet bij, mail dan voor meer informatie naar: info@streekrijschool.nl